Problem med dina knän – sök hjälp

Det kan finnas många olika orsaker till att du har ont i dina knän. Det behöver inte vara något allvarligt fel och problemet kan ofta läka ut av sig själv. Men vissa kräver akut eller långvarig behandling. Det är därför säkrast att söka vård för din smärta. För om du har en diagnos är det enklare att påbörja rätt behandling.

Kroppens största led

Knät är kroppens största led och det behöver tåla mycket belastningar eftersom det bär hela din kroppsvikt när du går. Knäleden fungerar huvudsakligen som en gångjärns-led när du sträcker eller böjer knät. Men det finns även andra viktiga rörelser i knät, bland annat vridningar vid böjning och sträckning av benet. Vid rehabilitering av knäskador är det därför viktigt att kolla upp både rygg, höft och fötter eftersom de också påverkar knät.

Vanligaste orsakerna till problem med knäna

Oftast beror ont i knät på två olika orsaker; akut trauma eller överbelastning. Trauma uppstår ofta inom idrott eller om man råkar ut för yttre våld mot knät. Korsbandsskador eller problem med menisken kan vara resultat av detta. Överbelastningsskador är skador som uppstår då någon del av leden utsätts för repetitiva belastningar som sliter på knäts struktur, vilket gör att smärta uppstår. Har du problem med ditt knä, kontakta Naprapatlandslaget.

Comments are Closed