Populär inomhussport – Padel

Då padel först kom till Sverige år 2014 fanns ett hundratal personer som utövade sporten. Nu är däremot motsvarande siffra redan runt hundratusentalet.

Nästan som tennis och squash

Padel är närmare bestämt en bollsport med racketar som mest liknar en kombination av tennis och squash. Planen som man spelar padel på är mindre än ett tennisplan, med nät mellan båda sidorna. Därtill är planen inringad av väggar i plexiglas. Bollen får också studsa via väggen, precis som i squash. Enligt reglerna är padel alltid ett spel för 4 personer, men det går även riktigt bra att spela enbart 2 mot varandra.

Padelracketen

Racketen liknar till sin storlek en barn tennisracket med kort skaft. Det finns dock inget nät, utan där är i stället två fasta skivor med hål i. Och mellan skivorna finns ett fluffigt material. Det finns specialgjorda padelbollar, men det går lika bra att använda en tennisboll för de är tillräckligt likadana.

Padelplanen

Planet kan vara gjort av konstgräs, plastmatta eller annat passande material. Spelplanens längd är 20 meter och bredden är 10 meter och nätet skiljer de båda sidorna åt. Nätet är 92 cm på sidorna och 88 cm på mitten, alltså lite lägre än ett tennisnät. Ta en titt på detta och boka en resa för kommande Swedish Padel Open som spelas i Malmö under november 2021.

Comments are Closed