Cykel ger bra träning – testa mountainbike

Det finns många hälsofördelar med att cykla, menar Cykelfrämjandet. Utöver bättre kondition och stimulering av musklerna kan du till exempel få bättre sömn och ökad koncentrationsförmåga. Nu för tiden finns ett stort utbud av olika cyklar för att matcha varje smak, målsättning och behov. Dessutom behöver du inte längre leta efter den rätta cykeln i en fysisk butik, det går utmärkt att handla i en onlinebutik.

Att välja rätt cykel

När du ska välja en ny cykel finns det en del saker att ha i åtanke. Svensk Cykling nämner bland annat att du bör fundera över vad du ska använda cykeln till och vilka behov du har av den. De förklarar att kvaliteten mellan olika cyklar kan skilja och det är värt att investera i en bra cykel som håller länge.

Mountainbike

En mountainbike, förkortad MTB, passar dig som vill cykla i terräng. Dessa cyklar har många växlar och är perfekta för att köra i naturen. Det går dessutom att tävla i specifika grenar med mountainbikes, till exempel långlopp och sprints. Olika mountainbikes passar till olika sorters terrängåkning. Det är därför viktigt att ställa dig frågan om var du vill köra innan du inhandlar din nya cykel.

Comments are Closed